8. huhtikuuta 2013

Ranskalaista keittiötäOli ihan pakko tehdä keväinen piristäytymisretki Loviisan Aittaan. Ja kylläpä se piristikin! Join ensin kahvilan puolella kupin teetä ja selailin ihania kirjoja. Sitten haahuilin ihanassa sisustuspuodissa ympäriinsä. Sinne oli tullut ihana pariisilaishenkinen sisustussarja, josta kotiin tuliaisiksi lähtivät keittokirjateline ja lasinen lautasen alunen. Kumpikaan ei päässyt suunniteltuun tarkoitukseensa, vaan naulasin ne keittiön kaapin seinään tauluiksi :-)


Myös tämä soma, pieni tyttötaulu löytyi Aitan perukoilta. Se pääsi toisen kaapin seinään ystäväni tekemän miniryijyn alle.
Tänään onkin tosi ranskalainen fiilis - telkusta tulee juuri Julie & Julia -elokuva, joka kertoo ... hmm... lyhyesti sanoen, ranskalaisesta ruoanlaitosta. Minulla on itsellänikin dvd:nä tuo elokuva. Mainitsemisen arvoinen asia siinä mielessä, että omistan noin 5 dvd-elokuvaa. Minulla on myös alkuperäinen Julian ranskalaisen kokkauksen keittokirja, suomennettuna tosin. Sain sen mieheltä lahjaksi, kun innostuin leffasta. Ikävä vaan ruoanlaitto ei ole vahvimpia puoliani. Mutta luen siitä mielelläni :-)Alla oleva teksti on ihana <3 Tykkään tällaisesta ruokakulttuurin kuvailusta ja ihannoinnista :-) Myös Peter Maylen Ranska/Provence-kirjat ovat ihania, erityisesti juuri niiden ruokakuvaukset sekä ranskalaisen maaseudun kuvailu. Ah, kunpa pääsisi ranskan maaseudulle!
4 kommenttia:

Mukavaa kun jätät kommentin!