8. elokuuta 2012

Vanhat vauvanvaunutIsomamman vintiltä löytyivät vanhat vauvanvaunut 50-luvulta, joissa äitini on vaavelina köllötellyt. 
Yli 50 vuotta kylmässä vintissä ei ole tehnyt vaunuille hyvää. Tarkoituksenani oli kunnostaa vaunut, jo pari vuotta sitten kuopuksellemme, mutten oikein tiennyt, mitä tehdä ja varsinkaan aikaa ei ole ollut. Joten - ta-daa - tässä ne nyt ovat, kunnostamattomina, au naturel, mutta toimivana nukkejemme uutena oleskelupaikkana!


Maali hieman rapisee vaunujen pinnasta lattialle, mutta ihmeen kivan näköiset ne ovat kunnosta huolimatta. Itse asiassa väri on mielestäni oikein nätti. Kuomukin toimii :-) Imuroin ja pesin vaunut kevyesti. Pienen pitsinauhan ompelin kuomun etureunaan, joka oli rispaantunut melko pahasti. Vanhat omien vauvojen pinnasänkyjen patjat pienensin vaunuihin patjoiksi.


Tässä vaunujen sijoituspaikka, eli yläkertamme "lyhdyn" alle, kantavien kattohirsien taakse jäävään välikköön. Sieltä lapset voivat hakea nukkeja ja nalleja, mutta vaunuja ei saa kirjahyllyn takaa pois, eli niitä ei voi kärräillä. Kirjahylly on lasten kirjoja varten, eli tänne on tulossa lapsille lukunurkkaus. Kuvan oikeassa reunassa pilkistää myös nukkekotiprojekti, mutta siitä lisää joskus myöhemmin...Vuh!

9 kommenttia:

 1. Kerrassaan ihanat nuo vaunut! <3 Mukavaa loppuviikkoa sinne!

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kyllä on kerrassaan komeat vaunut, eihän tuommoisia enää taida kovinkaan monesta paikasta löytyä ja ne kannattaa ottaa esille, siinä onkin hyvä (vaikee sana) nukkien..nukkejen...äääh...nallejen..olla..hih..suomen kieli on välillä vaikeaa.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat vaunut, lapsena meillä on ollut samanlaiset.Ps. laitoin tuonne vanhaan postaukseen, että pun.viinimarjoista saa hyvää vispipuuroa.Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
 5. Upeat kärryt ja vielä tarina takana ♥ miten arvokkaat ne ovatkaan!

  VastaaPoista
 6. Maillä löytyy kotoa samanlaiset nukenvaunujen koossa. Kyllä tällaiset aarteet kannattaa säilyttää ja olla esillä.

  VastaaPoista

Mukavaa kun jätät kommentin!