27. syyskuuta 2011

Tassuamme


Haluan tulevaan yläkertaamme tassuammeen. 
Rakennesuunnitteljalla oli tähän jokin oma näkemys, ettei muka onnistu... 
Kylläpä onnistuu! 
Näin tämän ammeen ja ostin heti! 
Tykkään kovasti! 
Löysin juuri sellaisen, kuin halusin. 


Ainoa haittapuoli on, että sisään ei mahdu kuin kylpijän saippua... ;-D


 


Joku Kysyi viime postauksessa kuistin lattian maalista. Tässä kuvassa näkyy hieman paremmin + tyttöni uudet saapikkaat :-) Sävynä on vanhanajan maalikartan hieman ehkä vihertävä vaalean harmaa.

Kylläpä on muuten ollut hankalaa saada lankkulattiat taloon! Rakennusliikkeiden ja suunnittelijoiden näkemys on, että "laminaattia saa nykyään ihan minkä näköisenä vaan". Kun olen yrittänyt sanoa, että haluan oikeaa puuta, tyrkytetään parkettia. Kun väen väkisin halusin nähdä lattialautoja, epäiltiin, että rakennan mökkiä... Ongelmia oli myös, kun rakennepiirtäjä pyynnöistäni huolimatta on piirtänyt asiat "nykyajan vaatimusten mukaan", eli muovia muovin päälle ja vielä hieman muovia. Ja tietty vielä omatkin toiveet ovat hieman ristiriitaisia, niinkuin lattialämmityksen haluaminen kuistin puulattian alle. Onneksi meillä on erinomainen rakentaja, joka keksii keinot. Kuistiin tehtiin nyt sellainen ratkaisu, että laitettiin käsittelemätön parketti, jonka maalasin. Yläkertaan tulee lankkulattia. Sen maalaan. Tai lipeäkäsittelykin on alkanut kiinnostaa... Onko ideoita, miten saa hienon, ei niin tasaisen näköisen valkoisen puulattian?

Oletteko muuten huomanneet, että sisustuslehtien ja rakennustarvikeliikkeiden & suunnittelijoiden todellisuudet eivät kohtaa... Rakennusalan koulutuksiin pitäisi sisällyttää tutustuminen kaupan hyllyiltä löytyvien sisustuslehtien maailmaan!Jaahas, se on sitten talvikukat ikkunalaudalla... koskas saadaan lunta? Tai aiempi talven merkki: milloin joku bongaa ekat joulutavarat kaupoissa? :-)

6 kommenttia:

 1. Lattia-asioihin en osaa neuvoa, mutta ekat jouluvalot kaupan tiskillä on bongattu tänään! Bauhausissa!

  VastaaPoista
 2. Viime viikolla Prismassa näin jouluvalot.

  VastaaPoista
 3. Pidä pintasi lattian suhteen!!!
  Meilläkin uudessa kodissa on lautalattiat...siis meille uudessa vahassa talossa...☺

  VastaaPoista
 4. Kuu vaihtuu kohta lokakuuksi, joten kohta on joulutavarat kaupoissa. Ennen oli lokakuun lopussa, mutta nykyisin jo alkukuusta.

  Rakennuttamisessa on aina perustavarat, (eli muovia) jota tarjotaan. Mutta pidä pääsi, puu on aina puuta. Puhdasta ja kestävää.

  VastaaPoista
 5. Meillekin piti tulla yläkertaan oikea tassuamme. Sellainen vanha, valurautainen jossa oikeastaan kotkanjalat kuulaa pitämässä, eikä leijonatassut. Lattiakin rakennettiin kestämään sitä painoa. Mutta kuinkas ollakaan, amme tipahti traktorinkauhasta kun sitä piti tontilla siirtää- ja se halkesi kahtia-. Sen pituinen se...
  Mutta hyvin ollaan pärjätty ilmankin.

  VastaaPoista
 6. Hieno tassuamme! Tuollainen malli voisi meillekin mahtua=)

  VastaaPoista

Mukavaa kun jätät kommentin!